FAQ

Heb je nog vragen? Misschien staat jouw vraag wel hier onder. Neem gerust contact op als jouw vraag hier niet tussen staat.  

Een gewichtsconsulente is iemand die mensen helpt met het bereiken van een gezond gewicht door middel van coaching, motivering en begeleiding. Het gaat om stap voor stap verbeteren van je voeding en beweegpatroon. Niet voor even, maar voor altijd. Door het maken van slimme en gezonde keuzes, door je voedingspatroon af te stemmen op je dagelijkse activiteiten, door rekening te houden met feestjes en andere verleidingsmomenten. Maar ook door ruimte in te bouwen voor af en toe die minder verantwoorde keuze. Het gaat tenslotte om de balans. 

Lifestyle Coach Marissa is een BGN gewichtsconsulente. Dit betekent dat ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, dit houd in dat ik professioneel te werk ga volgens Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Ik werk niet met maaltijdvervangers of afslank supplementen. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt van mijn advies. Voordat ik je een advies geef, brengen we je huidige leefstijl in kaart. Wat je op dit moment eet, wat voor werk je doet, of je sport en of je een dieetverleden hebt, nemen we allemaal mee. Geen mens is hetzelfde, daarom is elk advies persoonlijk maatwerk. 

Een diëtiste is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Hierbij kun je denken aan een te hoog of te laag BMI, diabetes, hart- en vaatziekten, allergieën en Anorexia Nervosa. Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen zonder specifiek ziektebeeld te behandelen. Dit kunnen mensen zijn met onder- of overgewicht, mensen die fitter willen worden of lekkerder in hun vel willen zitten. Daarnaast kan een gewichtsconsulent ook voedingsadviezen geven voor een gezond eet- en leefpatroon.

Nee, Lifestyle Coach Marissa is toegankelijk voor iedereen, zonder of met verwijzing van een behandelend arts. 

Ja, beweging en sporten is ook een belangrijk onderdeel van een gezondere leefstijl dus dit onderdeel komt tijdens mijn begeleiding altijd aan bod. Ik help je bijvoorbeeld met motivatie, inplannen van beweeg of sportmomenten of ik help je ontdekken wat je echt leuk vind. 

Zeker. Alle adviezen en voedingsschema’s worden op maat gemaakt. Dit betekent dat ik rekening houd met wensen, afkeuren, allergieën of toleranties. Ook als je vegetarisch bent kun je bij mij terecht. 

Ik snap deze vraag helemaal! Waarschijnlijk heb je tijdelijke diëten geprobeerd. Het woord ‘tijdelijk’ zegt eigenlijk al genoeg. Dieten zijn niet levenslang vol te houden omdat de uitgangspunten van de meeste diëten gaan over het vermijden van koolhydraten en zo min mogelijk calorieën binnen krijgen. Dat je met behulp van een dieet kilo’s verliest is heel erg normaal. Je eet namelijk veel minder dan dat je nodig hebt, dus je valt af. Maar zodra jij weer terugvalt in je ‘oude patroon’ vliegen de kilo’s er weer aan… Omdat ik samen met jou een leefstijl wil creëren die bij je past is deze levenslang toe te passen. Mijn uitgangspunt is dan ook dat dit jouw laatste poging is om gezonder te gaan leven. 

Je weet het… van uitstel komt afstel. Vraag jezelf af: ‘wil ik dit, gun ik mezelf een gezonder leven?’ Is jouw antwoord ‘ja, dit wil ik echt’ dan raad ik je sterk aan om het NU te doen. Het maakt niet uit welke dag van de week het is of hoe laat het is, of dat het zomer of winter is, kies nu voor een gezonder leven en ik zal je laten zien hoeveel voordelen het met zich mee brengt! 

De meeste mensen vallen tussen 0,5 tot 1 kilo per week af. Op deze manier is afvallen gezond. 

Ja. Lifestyle Coach Marissa is gediplomeerd en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen. Op basis van de leeftijd van jouw kind maken we een behandelplan samen met de ouders. Voor de begeleiding van kinderen maak ik een plan op maat. Dit betekent dat we samen kijken hoeveel consulten we denken nodig te hebben.

Ja. Als gezin afvallen of gezonder gaan leven is zelfs makkelijker en leuker dan alleen! Je kunt elkaar motiveren en helpen. Voor de begeleiding van gezinnen maak ik een plan op maat. Dit betekent dat we samen kijken naar hoeveel consulten we denken nodig te hebben.

De app is bedoeld als extra steun in de rug in de periode naast de consulten dat wij elkaar niet zien of spreken. Je kunt er jouw voortgang en adviezen in bekijken, de doelen in zien die we hebben opgesteld en een (voeding/beweeg/slaap) dagboek in bijhouden. Hier geef ik ook feedback op. Daarnaast stuur ik je ook dagelijks inspirerende berichtjes die je helpen om jouw doel(en) te behalen. 

Lifestyle Coach Marissa bied de mogelijkheid aan om online begeleiging te volgen. Dit kan in overleg ook gedeeltelijk online (bijvoorbeeld alleen het intakegesprek op afspraak in mijn praktijk en de rest van de consulten online). Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om gezonder te gaan leven, het maakt niet uit waar je woont! De consulten worden dan uitgevoerd via bijvoorbeeld videobellen, Zoom of Facetime en de lichaamsmeting doen we dan samen op jouw weegschaal. Verder is er geen verschil want samen zorgen we ervoor dat jouw doelen worden behaald. 

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte) vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier om het contact formulier in te vullen, dan doe ik het zoekwerk voor je. 

  • Vergoeding door een groot aantal zorgverzekeraars
  • Vanuit de aanvullende zorgverzekering
  • Geen invloed op jouw eigen risico
  • Raadpleeg bij twijfel altijd je zorgverzekeraar